Voorvoet

Welke voorvoet klachten zijn er?

Er is weinig zo vervelend als pijn aan uw voorvoet. Afhankelijk van de klachten kunt u bij elke stap een lichte tot scherpe stekende pijn ervaren. Veel voorkomende klachten zijn pijn in de bal van de voet (metatarsalgie), een zwelling tussen de tenen (Morton’s neuroma), of een ontsteking (sesamoïditis). Deze klachten kunnen uw dagelijkse activiteiten, zoals rondlopen of staan, belemmeren. Daarom adviseren wij altijd om niet te lang rond te lopen met pijn aan uw voorvoet, maar professionele hulp in te schakelen.

Voorvoetklachten laten behandelen?
Maak direct een afspraak.

Mariska Linders Podotherapeut Bsc

Oorzaken van voorvoet klachten

  • Overbelasting van de voeten, door te lang staan of sportactiviteiten
  • Slechte schoenen die onvoldoende steun bieden óf drukpunten creëren
  • Afwijkingen van de voet, zoals een te hoge of lage voetboog
  • Overgewicht, wat extra druk op de voet veroorzaakt
  • Verdunning van de vetkussens onder de voeten door ouderdom

Wat kunt u zelf doen tegen voorvoetklachten?

Preventieve maatregelen en zelfzorg kunnen helpen bij het verminderen van voorvoetklachten. Kies schoenen met voldoende ruimte voor de tenen en een goede demping onder de voorvoet. Overweeg het gebruik van speciale inlegzolen die ontworpen zijn om de druk op de voorvoet te verlichten. Regelmatige rustpauzes en het vermijden van activiteiten die pijn veroorzaken, kunnen bijdragen aan het herstel. Koude kompressen kunnen helpen om zwelling te verminderen en pijn te verlichten.

Wanneer u structureel last heeft van klachten of een afwijking aan uw voorvoet, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Zo weet u precies wat er aan de hand is en wat de beste oplossing voor uw specifieke klachten zijn.

Voorvoetklachten behandelen

Bij Podotherapeut Linders starten we met een grondige beoordeling van uw klachten en voetstructuur om de specifieke oorzaak van uw voorvoetklachten vast te stellen. Afhankelijk van uw situatie kan de behandeling bestaan uit het aanpassen van het schoeisel, het gebruik van op maat gemaakte inlegzolen om de drukverdeling te optimaliseren, of specifieke oefeningen om de voetspieren te versterken en de voetfunctie te verbeteren. In sommige gevallen kan fysiotherapie of een doorverwijzing naar een specialist nodig zijn.

Ons doel is om niet alleen de symptomen te behandelen, maar ook om de onderliggende oorzaken aan te pakken voor een langdurige verbetering van uw mobiliteit en kwaliteit van leven. Met de juiste zorg en behandeling streven we ernaar om u zo snel mogelijk weer pijnvrij te laten bewegen.

Klachten behandelen?

Maak direct een afspraak