Enkel / onderbeen

Wat voor enkel- en onderbeenklachten zijn er?

Pijn aan de enkel of onderbeen kan heel vervelend zijn en uw dagelijkse leven beïnvloeden. Deze pijn kan variëren van milde irritatie tot ernstige pijn. Een veelvoorkomende klacht is een verstuiking of verrekking van de spieren, door een verkeerde beweging. Op oudere leeftijd kunt u last hebben van artrose door slijtage van de gewrichten. Veel van deze klachten kunnen met de juiste behandeling verholpen of verminderd worden.

Enkel- of onderbeenklachten behandelen?
Maak direct een afspraak.

Mariska Linders Podotherapeut Bsc

Oorzaken van enkel- of onderbeenklachten

  • Overbelasting door langdurige of intensieve activiteiten zoals hardlopen, springen of andere sporten
  • Een verkeerde beweging zoals een onverwachte draaiing of misstap
  • Slijtage door ouderdom
  • Repetitieve stress ofwel herhaalde bewegingen die stressfacturen kunnen veroorzaken
  • Verkeerde schoenen die de enkel en het onderbeen kunnen belasten
  • Overgewicht kan zorgen voor extra druk op uw gewrichten

Wat kunt u zelf doen tegen enkel- en onderbeenklachten?

Als u last heeft van klachten aan uw enkel of onderbeen kunt u zelf wat doen om de pijn te verminderen. Neem vooral rust om het lichaam te laten herstellen en zorg dat de been in kwestie niet overbelast raakt. Leg meerdere keren per dag een koude kompres op de pijnlijke plek om de zwelling en/of pijn te verminderen. Afhankelijk van uw klachten kan een compressieverband helpen om de pijn te verminderen.

Als u zorgt voor een correcte loophouding, minder sporten totdat de pijn weg is en de juiste schoenen kunt u al veel klachten verminderen. Echter is het altijd raadzaam om een podotherapeut raad te plegen, zodat deze de oorzaak van uw klachten kan achterhalen en deze langdurig kan verhelpen.

Enkel- en onderbeenklachten behandelen

Bij Podotherapeut Linders beginnen wij elke behandeling met een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van uw knieklachten. Afhankelijk van uw specifieke situatie wordt de beste behandelmethode bepaald. Dit kunnen podotherapeutische zolen op maat zijn, specifieke oefeningen om thuis te doen of manuele therapie om gewrichten te mobiliseren.

Klachten behandelen?

Maak direct een afspraak