Tenen & nagel

Welke teen en nagel klachten zijn er?

Teenklachten kunnen uiteenlopen van lichte irritaties tot hevige pijn die het lopen of zelfs het dragen van schoenen pijnlijk maken. Veelvoorkomende problemen zijn ingegroeide teennagels, hamertenen, klauwtenen, of de vorming van likdoorns en eelt door druk en wrijving. Dergelijke klachten kunnen significant impact hebben op uw dagelijks leven en moeten .

Wilt u uw klachten laten behandelen?
Maak direct een afspraak.

Mariska Linders Podotherapeut Bsc

Oorzaken van teenklachten

  • Wrijving of druk door de verkeerde schoenen
  • Een afwijking is houding tijdens het lopen of staan
  • Overbelasting, bijvoorbeeld door sport of langdurig staan
  • Genetische aanleg voor een bepaalde voet- of teenafwijking

Wat kunt u zelf doen tegen teen- en nagelklachten?

Als u weet waarom u last of pijn heeft aan uw tenen of nagels, kunt u vaak zelf al stappen nemen om dit te verminderen. Zorg voor schoenen die goed passen en voldoende ruimte bieden voor uw tenen. Speciale teenkussentjes of -beschermers kunnen helpen om druk en wrijving te verminderen. Het regelmatig verzorgen van uw voeten, inclusief de nagels, kan preventief werken tegen ingegroeide teennagels en eeltvorming.

Voor sommige klachten, zoals een ingegroeide nagel of een significante afwijking, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Hierdoor kunt u namelijk voorkomen dat een klacht erger wordt of over een tijd weer terug komt.

Teen en nagelklachten behandelen

In de praktijk van Podotherapeut Linders wordt elke cliënt met teenklachten zorgvuldig onderzocht om de onderliggende oorzaken van de klachten te identificeren. Afhankelijk van de diagnose kunnen behandelingen variëren van het aanmeten van specifieke ortheses om de tenen te corrigeren of te beschermen, tot specifiek advies over de juiste schoenen of het uitvoeren van kleine ingrepen voor bijvoorbeeld een ingegroeide teennagel. Ons doel is om niet alleen de symptomen te verlichten, maar ook om een duurzame oplossing te bieden voor uw teenklachten, zodat u zonder pijn uw dagelijkse activiteiten kunt voortzetten.

Klachten behandelen?

Maak direct een afspraak