Middenvoet

Welke middenvoet klachten zijn er?

Middenvoetklachten betreffen het gebied van uw voet dat zich uitstrekt van de enkel tot de tenen, en kunnen een breed scala aan ongemakken veroorzaken. Veelvoorkomende problemen in dit gebied zijn ontstekingen, breuken (stressfracturen), en Lisfranc letsels, die ernstige pijn kunnen veroorzaken en de voetfunctie belemmeren. Andere klachten kunnen voortkomen uit overbelasting, platvoeten of een holvoet, wat leidt tot een ongelijke drukverdeling en pijn in de middenvoet.

Middenvoet klachten laten behandelen?
Maak direct een afspraak.

Mariska Linders Podotherapeut Bsc

Oorzaken middenvoet klachten

  • Overbelasting door activiteiten zoals staan, lopen of rennen, vooral op harde ondergronden
  • Een breuk door een val of verkeerde beweging
  • Platvoeten of holvoeten, die leiden tot een onnatuurlijke houding tijdens het lopen
  • Slijtage veroorzaakt door leeftijd of overgewicht
  • Onjuist of slecht passende schoenen die niet de juiste ondersteuning bieden

Wat kunt u zelf doen tegen middenvoetklachten?

Wanneer u last heeft van pijn in het midden van uw voet, kunt u door middel van voldoende rust zorgen dat de pijn niet verslechtert. Het is verstandig om bepaalde activiteiten waarbij er veel druk op de voet komt, zoals sporten of langdurig staan, te vermijden of te verminderen. Speciale inlegzolen of steunzolen kunnen helpen om de druk op de middenvoet te verlichten en het looppatroon te verbeteren.

Ook kunt u specifieke oefeningen doen om de spieren te versterken en de stabiliteit van uw voeten te verbeteren. Wilt u echter zeker zijn dat uw middenvoet klachten verholpen zijn en niet meer terug komen? Dan is het raadzaam om een podotherapeut ernaar te laten kijken.

Middenvoet klachten behandelen

In onze praktijk benaderen we middenvoet klachten met een uitgebreide evaluatie zodat duidelijk wordt waar uw pijn door veroorzaakt wordt. Afhankelijk van uw specifieke situatie kan de behandeling variƫren van aanpassingen in schoeisel, het gebruik van inlegzolen tot manuele therapie of specifieke oefeningen. Zo weet u zeker dat de klachten niet tijdelijk maar langdurig verholpen worden.

Onze missie is om niet alleen de pijn te verlichten, maar ook om de oorzaak van de middenvoetklachten aan te paken voor duurzame verbetering van uw mobiliteit en levenskwaliteit. Met een zorgvuldig samengesteld behandelplan streven we ernaar u weer comfortabel en pijnvrij te laten bewegen.

Klachten behandelen?

Maak direct een afspraak