Heup / bekken / lage rug

Wat zijn klachten in uw heup, bekken en/of lage rug?

Heupklachten, bekkenklachten en lage rugproblemen kunnen ontstaan op verschillende manieren en plots ontstaan. Bent u bijvoorbeeld op een ongelukkige manier gevallen of heeft u een verkeerde beweging gemaakt, dan kunt u al klachten ervaren. Tegenwoordig brengen steeds meer mensen het grootste deel van de dag zittend door, wat kan leiden tot rugklachten. Het ervaren van ongemak in de heupen, het bekkengebied of de onderrug óf moeizaam bewegen in een van deze gebieden is een teken dat professionele evaluatie en behandeling noodzakelijk kunnen zijn.

Heup-, bekken- of onderrugproblemen laten behandelen?
Maak direct een afspraak.

Mariska Linders Podotherapeut Bsc

Oorzaken van heup-, bekken- en rugklachten

  • Een verkeerde beweging of overbelasting tijdens sporten of werk
  • Te lang op een verkeerde manier zitten
  • Slijtage van bepaalde gewrichten, ook wel bekend als artrose
  • Ontstekingsaandoeningen zoals reuma
  • Schade aan het gewricht, zoals bij een gescheurde meniscus of kruisband
  • Sacro-iliacala pijnsyndroom, oftewel pijn die zich concentreert rond het bekken en de onderrug

Wat kunt u zelf doen als u last heeft van uw heup, bekken of onderrug?

In tegenstelling tot knieklachten zijn klachten in de heup, bekken of onderrug moeilijker zelf te behandelen. U kunt in sommige gevallen wel voorkomen dat uw klachten erger worden. Het is altijd raadzaam om voldoende rust te nemen en kompressen toe te passen om eventuele zwellingen of verkrampingen te verlichten. Zorg ervoor dat u in beweging blijft met milde oefeningen om stijfheid tegen te gaan, maar let er op dat u activiteiten vermijd die de pijn kunnen verergeren. Het kan verstandig zijn om minder of niet te sporten totdat de klachten verholpen zijn. Een ondersteunende brace voor de heup, bekken of de rug kan in sommige gevallen extra verlichting bieden.

Een podotherapeut kan met een uitgebreid onderzoek achterhalen wat de oorzaak van uw klachten is. Het is namelijk beter om de oorzaak te behandelen in plaats van symptomen. Zo voorkomt u de kans dat de klachten in de toekomst terug komen.

Klachten behandelen

Bij Podotherapeut Linders beginnen wij elke behandeling met een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van uw klachten. Afhankelijk van uw specifieke situatie wordt de beste behandelmethode bepaald. Dit kan variëren van podotherapeutische zolen op maat  tot specief advies over een beweging.

 

Klachten behandelen?

Maak direct een afspraak