Achtervoet

Welke achtervoetklachten zijn er?

Klachten aan de achtervoet kunnen uw mobiliteit en comfort aanzienlijk beïnvloeden. Typische problemen zijn hielspoor, peesplaatontsteking (fasciitis plantaris) of achillespeesklachten, die vaak voortkomen uit overbelasting of een verkeerde voetstand. Gelukkig kan een podotherapeut de meeste klachten verhelpen en u van advies voorzien.

Voetklachten behandelen?
Maak direct een afspraak.

Mariska Linders Podotherapeut Bsc

Oorzaken van klachten aan uw achtervoet

  • Een verkeerde manier van staan of lopen
  • Slijtage door ouderdom
  • Ongeschikte schoenen die onvoldoende steun bieden aan uw voet(en)
  • Overbelasting door lang staan of lopen
  • Te zware sportactiviteiten

Wat kunt u zelf doen tegen achtervoet klachten?

Om de pijn van achtervoetklachten te verminderen, kunt u enkele maatregelen nemen. Rust is essentieel om het herstelproces te ondersteunen. Vermijd overbelasting en probeer uw voeten voldoende te ontlasten. Het gebruik van een koude kompres kan helpen bij het verminderen van zwelling en pijn. Ook kunnen inlegzolen die specifiek ontworpen zijn om de druk op de achtervoet te verminderen, verlichting bieden.

Een correcte loophouding en het dragen van geschikte schoenen zijn cruciaal om achtervoetklachten te voorkomen en te verminderen. Bij aanhoudende klachten is het raadzaam om een podotherapeut te consulteren. Deze kan een gerichte diagnose stellen en een effectieve behandeling starten.

Achtervoet klachten behandelen

Bij Podotherapeut Linders richten we ons op een zorgvuldige analyse van uw klachten door middel van een uitgebreid onderzoek. Op basis van de bevindingen stellen we een persoonlijk behandelplan op, dat kan bestaan uit op maat gemaakte podotherapeutische zolen, gerichte oefeningen voor thuis, of manuele therapie. Ons doel is niet alleen om de symptomen te verlichten maar ook om de onderliggende oorzaken van uw achtervoetklachten aan te pakken, voor een langdurig resultaat.

Klachten behandelen?

Maak direct een afspraak