Knie

Wat zijn knieklachten?

Knieklachten kunnen variƫren van lichte pijn tot ernstige ongemakken die u in het dagelijkse leven belemmeren. De klachten in de knie kunnen plotseling ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde beweging of sportblessure of juist geleidelijk, als gevolg van overbelasting of slijtage. Als u pijn aan de voor-, zij- of achterkant van de knie of een zwelling ervaart adviseren wij om dit zo snel mogelijk te verhelpen.

Knieklachten behandelen?
Maak direct een afspraak.

Mariska Linders Podotherapeut Bsc

Oorzaken van knieklachten

  • Overbelasting door sport of werk
  • Een verkeerde beweging
  • Slijtage van het gewricht (artrose)
  • Ontstekingen zoals reuma
  • Meniscus- of kruisbandletsel
  • Patellofemoraal pijnsyndroom / pijn rond de knie

Wat kunt u zelf doen tegen knieklachten?

Afhankelijk van uw knieklachten kunt u zelf al bepalen wat voor u werkt. Vaak is het goed om rust te nemen en koude kompressen te gebruiken bij een eventuele zwelling. Houd de knie in beweging met lichte oefeningen om stijfheid te voorkomen, maar vermijd activiteiten die de pijn verergeren. Zo adviseren wij om minder of niet te sporten tot de klachten zijn verholpen.

Een kniebrace kan helpen voor extra ondersteuning indien gewenst.

Hoewel u hiermee in sommige gevallen kunt voorkomen dat de klachten verergeren, is het altijd verstandig om een professional naar uw knieklachten te laten kijken. Zo weet u precies waar uw knieklachten door veroorzaakt worden en wat de beste behandelmethode is.

Knieklachten behandelen

Bij Podotherapeut Linders beginnen wij elke behandeling met een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van uw knieklachten. Afhankelijk van uw specifieke situatie wordt de beste behandelmethode bepaald. Dit kunnen podotherapeutische zolen op maat zijn, specifieke advies over een beweging of een orthese voor (tijdelijke) ondersteuning van uw knie.

 

Klachten behandelen?

Maak direct een afspraak